In Casa Charon mag je jezelf zijn, mag je huilen en lachen.  Alles mag, niets moet.

In 2004 startte Gijsje met haar uitvaartbedrijf Charon.

Vanaf het begin was duidelijk, dat zij niet alleen de uitvaart, maar ook de stervende en later de nabestaanden ter zijde wilde staan in de moeilijkste tijd van hun leven.

Vaak bleef zij na overlijden nog dichtbij om te helpen, steunen en adviseren.

Uit deze behoefde van Gijsje om nabestaanden te helpen de weg terug te vinden in het leven zonder hun dierbare, ontstond al in het eerste jaar van Charon uitvaartbegeleiding de Troostdag voor nabestaanden.

 

Op deze troostdag verwennen Gijsje en haar collega’s, met aandacht en liefde, de nabestaanden. Er zijn mooie gesprekken met lotgenoten en professionele hulpverleners, gezamenlijk eten en drinken en samen zetten zij hun overledenen in het licht. (Troostdag.nl)

Door vakanties in Spanje ontstond het plan bij Gijsje om in dit mooie land een paradijsje te zoeken, waar zij nabestaanden een week lang kon verwennen en hun in contact kon brengen met lotgenoten.

Na twee jaar zoeken vond zij eindelijk de plek van haar dromen. Een Spaanse villa in Pedreguer, aan de Costa Blanca, voelde voor haar meteen als de plek voor haar Troostreizen. Midden tussen fruitbomen stond het oude Spaanse huis, groot genoeg om kleine groepen nabestaanden te ontvangen. Natuurlijk was het de droom van Gijsje, maar haar man Rick stond meteen achter het plan. Zijn passie, geduld en aandacht voor de medemens en de rust die hij uitstraalt maken dat de gasten zich meteen welkom en verwend voelen.

Hier in Casa Charon mag je jezelf zijn, mag je huilen en lachen (het is absoluut géén therapeutische vakantie). Je wordt verwend met heerlijk Spaans eten en drinken, maak je uitstapjes naar bijzondere plekken, kan je wandelen en shoppen, of gewoon op een ligbed naast het zwembad, in een luie hangstoel of hangmat een boek lezen. Dat de gasten de grote pool niet konden weerstaan, was te merken tijdens de eerste Troostreis in februari 2019. Alle vier dames sprongen in het zwembad en kwamen bijna als herboren er uit. Het water was toen 12 graden.  

Wij hebben ervaren dat een week met lotgenoten je de kracht kan geven om het leven weer aan te gaan. Durf je het aan om een week lang lief en leed te delen en
je te laten verwennen?

Dan ontvangen wij je graag in Casa Charon.

Alles mag, niets moet.

Laat je inspireren op de site van Troostreizen.nl met mooie foto’s en reacties van onze gasten en wie weet ontmoeten wij elkaar nog dit jaar in Casa Charon.

Zonnige groet,
Gijsje en Rick.